Historien vår

2019

Vinterpride Lillehammer ble arrangert for aller første gang! Det var en stor suksess, med omtrentlig 500 deltakere i paraden, og KEiiNO og Erlend Bratland opptrådte i Pride Park (Søndre Park). Det var dragshow hver dag, skeiv skidag, skeiv kunst, skeiv kino og ikke minst en skikkelig pride-fest!

2020

Festivalen vokste, og hele 1500 personer deltok i paraden!
Og enda flere flotte artister opptrådde i Pride Park, deriblant Margaret Berger, Synne Vu, Rune Tønnessen, Magickal Era og dragduoen Duo Fierce. Det var også året hvor vi samarbeidet med Lillehammer ishockey-klubb for første gang, og det ble arrangert en egen Pridekamp; L.I.K. mot Vålerenga!

2021

Vinterpride ble gjennomført både digital og fysisk – med digitale konserter og Regnbuemesse, og fysisk quiz, stands, kino m.m.
Blandt dem som opptrådde var Rune Nathaniel, med Vinterpride sin helt egne låt – Light it up! Det hele ble en stor fest.

2022

Vi arrangerte regnbuemesse i Lillehammer kirke, og hadde foredrag og debatt ledet av Leif Munkelien fra Mobbing Against Bullying. Vi viste skeive filmer på Lillehammer kino, og holdt quiz på Toppen bar.

Det var også skeiv stand up på Fabrikken, dragbingo med dragduoen Mio & Tino på Felix Bar og Scene, og pridekafe hos Fabrikken.

Paraden gikk fra Fabrikken til Nordre Park, Storgata og til endte i Pride Park hvor det ble både show med Kate Gulbrandsen, Mio & Tino og Rune Nathaniel og appeller. Det hele ledet av konferansier festivalsjef Kjell-Gunnar Nilsen ved Vinterpride Lillehammer. Kvelden ble avsluttet med Pride Party på Brenneriet.

2023

Dette markerte festivalens 5. år! Igjen ble det holdt regnbuemesse, forskjellige foredrag og diskusjoner, visning av skeive filmer, med mer. Det ble holdt rebusløp, quizer og diverse andre aktiviteter for små og store.

Paraden gikk sin vanlige rute fra Fabrikken til Pride Park i Søndre Park hvor det var appeller, taler, og opptredener av Liza Vassilieva, Mocci Ryen og Henrik Wilhelm Wilhelmsen. På kvelden var det Vinterpride Hovedparty på Hygge Bar & Restaurant på Lillehammer.

Nå gleder vi oss til nok en gang å fylle Vinterpridebyen vår med farger, flagg, godt humør og herlige mennesker! Ta med deg godt humør, nysgjerrighet og varme klær. Kom alene, eller ta med deg kjæreste, venner og kjente.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Hele Norges Vinterprideby Lillehammer. 
Sammen skal vi feire inkludering, mangfold, og det største av alt: kjærligheten.

#lovemeltsice

Kontakt oss

Lurer du på noe? Har du en tilbakemelding å komme med?

Ikke nøl med å kontakte oss, vi svarer så raskt vi kan!